на живо

"Манчестър Юнайтед" предупреди привържениците: Внимавайте с фен артикулите в Русия

"Червените дяволи" ще пътуват за Ростов на Дон за мач от Лига Европа

Getty Images

Ръководството на "Манчестър Юнайтед" официално предупреди своите привърженици, които ще пътуват с тима за Ростов на Дон, да не носят отличителни тениски или фен артикули в града. "Червените дяволи" ще се изправят срещу местния руски тим в първа среща от осминафиналите на Лига Европа в четвъртък (9 март).

"За ваша сигурност ви съветваме да не носите цветовете на "Манчестър Юнайтед" в Ростов на Дон, за да не привлечете внимание с присъствието си в града", се казва в официално писмо, подписано от ръководителя на отдела за билети и членство Сам Келъхър. 

Освен това от ръководството на тима съветват привържениците да се придвижват в града на групи, а не по отделно.

"Това не са действия срещу футболните фенове, а просто превантивна мярка за вашата сигурност с оглед сериозните инциденти по време на европейското първенство във Франция", пише още Келъхър.

Враждата между руските и английските футболни привърженици е стара и от клуба се опасяват, че феновете им могат да станат обект на агресия от страна на организирани местни фен фракции. 

Ожесточени сблъсъци между двата лагера фенове имаше по време на европейското първенство във Франция през 2016 г. Тогава голяма група руски хулигани беше депортирана в родината си. Русия и Англия тогава играха един срещу друг в груповата фаза на турнира. 

Наскоро руските привърженици се заканиха, че няма да пожалят английските си "колеги" и по време на световното първенство през 2018 г., на което домакин ще бъде Русия.