на живо

Манчестър Юнайтед с трудно, но успешно начало във Висшата лига

"Червените дяволи" взеха трите точки от първия си мач в шампионата

Getty Images/Guliver Photos

Манчестър Юнайтед победи Тотнъм с 1:0 в първия мач от новия сезон в английската висша лига. "Червените дяволи" изпитваха затруднения в началото на срещата, както и в последните й 20 минути, но въпреки това успяха да опазят вратата си и да стартират с три точки. Единственият гол падна, след като защитникът на гостите Кайл Уокър вкара топката в собствената си врата.

Сред героите на домакините пък бе новопривлеченият аржентински вратар Серхио Ромеро, който започна като титуляр, вместо Давид де Хеа. Испанецът дори бе оставен извън групата, тъй като според мениджъра Луис Ван Гаал е разконцентриран от нестихващия интерес към него от страна на Реал (Мадрид).

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Още в началните минути Кристиан Ериксен пропусна да даде преднината на "шпорите", след като ударът му премина на сантиметри над вратата. Опасните положения пред двете врати липсваха, но в 22' Юнайтед все пак успя да поведе.

Грешен пас на Набил Бенталеб в центъра на терена позволи на домакините да организират контраатака, при която Рууни получи топката абсолютно непокрит в наказателното поле. Английският национал се засуети, но притичалият с целта да изчисти Кайл Уокър чукна топката покрай вратаря Мишел Ворм - 1:0.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Последва импулс в играта на Юнайтед, който обаче не бе материализиран в още попадения. През втората част играта бе по-скучна, но след 70' Тотнъм натисна, търсейки изравнителен гол. На няколко пъти гостите бяха близо до целта, но перфектни намеси на Ромеро и централният защитник Крис Смолинг осигуриха дебютния успех на "червените дяволи" за сезон 2015/16.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В следващия кръг Манчестър Юнайтед гостува на Астън Вила, докато Тотнъм приема Стоук Сити.