на живо

"Манчестър Юнайтед" се справи без проблем с "Мидълзбро" и записа победа номер 600

"Червените дяволи" се изкачиха на пета позиция в класирането

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" се изкачи на пета позиция в класирането на английската Висша лига, след като в двубой от 29-ия кръг победи "Мидълзбро" с 3:1 като гост. Победата за възпитаниците на Жозе Моуриньо беше под номер 600 за тима в първенството. 

Първи до гол стигнаха гостите след точно половин час игра. Започналият като ляв халф Ашли Йънг центрира с десния крак към задната греда, където останалият непокрит Маруан Фелайни с глава безпроблемно преодоля бившия си съотборник Виктор Валдес.

"Юнайтед" удвои аванса си в 62-рата минута, когато Джеси Лингард с бомбен шут от дъгата на наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Валдес.

След втория гол "Мидълзбро" заигра по-активно в атака и след четвърт час стигна до гол. Разбъркване в наказателното поле завърши с неуспешен опит на Крис Смолинг да изчисти топката в предни позиции и тя се озова в Руди Гестед, който с удар от няколко метра преодоля Давид де Хеа.

В последните секунди всички играчи на "Мидълзбро" без вратаря Валдес атакуваха полето на "Юнайтед" при един корнер, но топката бе изчистена и бе подадена от бранител на Боро към Валдес. Бившият вратар на "червените дяволи" и "Барселона" обаче се подхлъзна и притичалият Антонио Валенсия оформи крайното 3:1.

С успеха момчетата на Жозе Моуриньо събраха 52 точки, две повече от шестия "Арсенал" и три по-малко от четвъртия "Ливърпул", който обаче е и с мач повече. "Мидълзбро" пък е на 19-а позиция с 22 точки, на 5 точки от спасителния бряг.