на живо

"Манчестър Юнайтед" срещу "Милан" в дербито на Лига Европа

"Арсенал" и "Тотнъм" с балкански предизвикателства

uefa.com

"Манчестър Юнайтед" ще се изправи срещу "Милан" в голямото дерби на осминафиналите в Лига Европа. Това определи жребият за тази фаза от турнира. 

Един срещу друг ще застанат два европейски гранда. "Червените дяволи" имат 3 титли от Шампионската лига и Купата на европейските шампиони и 1 от Лига Европа - от 1991 г., когато надпреварата все още носеше името Купа на носителите на купи. "Милан" от своя страна е триумфирал 7 пъти в най-силния европейски клубен турнир и 2 от настоящата надпревара (1968 и 1973 г.).

Снимка: uefa.com

Интересна подробност е и че звездата на "росонерите" Златан Ибрахимович ще се изправи срещу бившия си тим. Той игра на "Олд Трафорд" от 2016 до 2018 г.

Снимка: uefa.com

Двата тима не са играли един срещу друг от 2010 г., когато се сблъскаха на осминафинал в Шампионската лига. Тогава "Юнайтед" победи два пъти - с 3:2 и 4:0. Иначе мачовете им до момента са 10, като "Милан" е краен победител в 5 от тях. Равенства няма. 

Другите два английски тима - "Тотнъм" и "Арсенал" ще се изправят срещу отбори от Балканския полуостров. "Шпорите" ще спорят за място на четвъртфинала с "Динамо" Загреб. Футболистите на Микел Артета пък ще играят срещу "Олимпиакос".

Снимка: uefa.com

Италианският представител "Рома" е съперник на "Шахтьор" Донецк. 

Ето и всички двойки от осминафиналите:

"Аякс" - "Йънг Бойс"
"Динамо" Киев - "Виляреал"
"Рома" - "Шахтьор" Донецк
"Олимпиакос" - "Арсенал"
"Динамо" Загреб - "Тотнъм"
"Манчестър Юнайтед" - "Милан"
"Славия" Прага - "Рейнджърс"
"Гранада" - "Молде"

Първите мачове са на 11 март, а реваншите са на 18 март.