на живо

Манчестър Сити и Реал (Мадрид) ще решават всичко в реванша на "Бернабеу" (ВИДЕО)

Скучно 0:0 на "Етихад", испанският гранд без Кристиано Роналдо

Манчестър Сити и Реал (Мадрид) завършиха наравно 0:0 в първи мач от полуфиналната фаза на Шампионска лига.

Двубоят на „Етихад” бе доста скучен и разочарова феновете, които очакваха зрелище. Една от причините сблъсъкът да позагуби от блясъка си бе отсъствието на Кристиано Роналдо. Звездата на Реал (Мадрид) лекуваше контузия, но се оказа, че не се е възстановил и не е преминал фитнес теста преди двубоя с „гражданите”.

Другият основен нападател на „кралския” клуб Карим Бензема пък започна като титуляр, но си личеше, че не е в оптимално физическо състояние. Затова и на почивката наставникът на мадридчани Зинедин Зидан пусна на негово място Хесе.

Иначе през първата част двата тима не създадоха никакви голови възможности, а битката се водеше предимно в средата на терена.

През второто полувреме Реал имаше три отлични шанса да вкара безценен гол. При първия Серхио Рамос засече с глава центриране на Кроос от ъглов удар, но прати топката право в ръцете на Джо Харт. При втория Хесе стреля с глава, а топката кацна на напречната греда.

Третото положение за „белите” бе може би най-чистото. След корнер Пепе се озова сам срещу стража на англичаните, но стреля право в него.

В края на мача Сити можеше да си извоюва победата. Де Бройне изпълни отлично пряк свободен удар, Навас обаче спаси.

Така двата тима оставиха всичко по-интересно за реванша на „Бернабеу”, който ще се играе на 4-ти май (сряда).