на живо

Манчестър Сити излъга Севиля в края (ВИДЕО)

Де Бройне отново блести за "гражданите"

Манчестър Сити взе жизнено важна победа при домакинството си на Севиля. "Гражданите" спечелиха с 2:1 в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

Двата отбора имаха по три точки в актива си от мачовете до момента и очакванията за равностоен мач на Сити оф Манчестър напълно се оправдаха. Севиля започна мача много надъхано и атакува масирано от самото начало. Пробивите на Коноплянка, Гамейро и Витоло създаваха сериозни проблеми на защитата на Сити.

В 30-та минута Севиля поведе. Многоходова акция отдясно и подаване на Витоло към Коноплянка в наказателното поле. Украинецът вкара без особени затруднения.

Снимка: Getty Images

6 минути по-късно Сити стигна до равенството след изключителен пробив и центриране на Яя Туре отдясно. Той прати топката към Стърлинг, чиито удар бе спасен от вратаря. При добавката Вилфред Бони щеше да прати топката в тъч ако не се бе отклонила в крака на Рами и във вратата.

След почивката отново Севиля играеше страшно грамотно и храбро, като често стигаше до наказателното поле на Сити. Сериозен пропуск с глава направи Кевин Гамейро, който не уцели вратата от 5 метра разстояние.

В края на срещата гостите се увлякоха в атака, а Криховяк се размина с подаване към Яя Туре в центъра. Играчът от Кот д'Ивоар се откъсна срещу 4-ма защитници, имайки подкрепата на Де Бройне и Стърлинг. Белгиецът Де Бройне получи подаване вдясно, финтира бранителя срещу себе си и стреля прецизно в далечния ъгъл на вратата. Победният гол, с който Сити вече има 6 точки в актива си падна в 92-та минута на мача.

Снимка: Getty Images

В следващия кръг Севиля и Манчестър Сити се срещат на Рамон Санчес Писхуан в южна Испания.