на живо

"Манчестър Сити" наказа класически "Тотнъм" в САЩ (ВИДЕО)

Възпитаниците на Гуардиола изпуснаха куп възможности пред вратата на противниците

Reuters

"Манчестър Сити" победи с 3:0 "Тотнъм" в среща от турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп, играна в САЩ.

Възпитаниците на Пеп Гуардола откриха резултата на стадиона в Нешвил още в 10-ата минута, когато Джон Стоунс засече с глава от 6-7 метра центриране на Кевин де Бройне от фаул от дясно.

Последваха шансове за Габриел Жезус и Данило, но стражът на лондончани Юго Йорис беше на висота.

"Тотнъм" пък беше близо до изравняване след хубав удар от фаул на Хари Кейн под гредата, но вратарят Едерсон показа класа и изби в корнер.

Последваха две нови отлични спасявания на Йорис след удари на Жезус и Данило, а малко по-късно Кейн се измъкна сам срещу вратаря, но стреля над гредата.

Преди почивката Жезус направи пропуска на мача, след като от малкото наказателно поле не успя да намери целта след страхотно подаване на Де Бройне от дясно.

В началото на второто полувреме влезлият като резерва Серхио Агуеро удари на два пъти дясната греда на вратата на Тотнъм, а в 72-ата минута Сити заслужено стигна до втори гол. Рахийм Стърлинг беше изведен от Самир Насри в чиста позиция и преодоля резервния вратар Мишел Ворм.

"Светлосините" оформиха успеха си в добавеното време. 17-годишният испански полузащитник Брахим Диас направи 3:0 с добавка отблизо, след като Ворм беше избил с крак удар на Насри.