на живо

Манчестър Сити победи Борусия Дортмунд след дузпи

БГНЕС

Манчестър Сити надделя над Борусия Дортмунд в мач от турнира International Champions Cup, игран в Шенжен, Китай. Двата отбора изиграха равностоен мач, който приключи при резултат 1:1 и така по правилник се стигна до изпълнения от 11 метра, които Сити спечели.

През първото полувреме на мача голове не паднаха, а с по-сериозни пропуски се отчетоха Дембеле и Мор от Дортмунд и Ихеаначо от англичаните. След почивката Пеп Гуардиола и Томас Тухел направиха множество смени, които в даден момент се отразиха на темпото на игра, но към края все пак паднаха два гола.

В 79-та минута Серхио Агуеро получи пас на празна врата от Давид Силва и вкара за 0:1. Само минута по-рано пък Гонсало Кастро от Дортмунд бе изпуснал да вкара сам срещу вратаря. В 90-та минута германците поискаха дузпа за нарушение срещу Кагава, но съдията подмина претенциите им.

Все пак в последната минута на продължението Борусия изравни. Играчите на Сити проспаха късо изпълнение на корнер и с удар по земя от наказателното поле Кристиан Пулишич вкара топката между краката на вратаря Ангъс Гън.

Младият англичанин обаче се реабилитира при последвалите дузпи. Той спаси общо 3 удара на жълто-черните и Манчестър Сити спечели след общо 16 изпълнения от точката на двата отбора.