на живо

"Манчестър Сити" ще търси чудото срещу хеви метъла на "Ливърпул"

Гледайте реванша от 21:00 ч. по bTV Action

Getty Images

"Манчестър Сити" се нуждае от перфектния мач, за да елиминира "Ливърпул" в четвъртфинала на Шампионската лига. Това заяви мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола преди реванша на "Етихад" тази вечер, който ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 21 ч.

Първата среща на "Анфийлд" завърши с убедителна победа от 3:0 за мърсисайдци. 

"За да продължим напред, трябва да изиграем перфектния мач - да създаваме шансове за гол, да бъдем клинични, да допускаме малко ситуации пред нашата врата и да се защитаваме много добре, когато има такива. Всички условия трябва да работят перфектно за нас. Но във футбола всичко е възможно", каза Гуардиола на пресконференцията преди мача.

През този сезон "Манчестър Сити" вече постигна такъв резултат срещу "Ливърпул", който би му свършил работа и в Шампионската лига. "Небесносините" спечелиха с 5:0 у дома в мач от Висшата лига през септември.

Снимка: Getty Images

Въпреки убедителната победа в първия двубой преди седмица, мениджърът на "червените" Юрген Клоп не споделя мнението, че отборът му е фаворит да продължи напред. 

"Засега имаме преднина. Положението ни е по-добро, отколкото очаквах, но все още имаме много работа за вършене."

"Ливърпул" е най-резултатният отбор в Шампионската лига през този сезон с 31 попадения. Освен това мърсисайдци се намират в серия от пет поредни мача без загуба като гости в турнира. 

Участието в мача на голмайстора на "червените" Мохамед Салах ще бъде решено часове преди първия съдийски сигнал. Египетският национал не е напълно възстановен от контузията, която получи в първата среща.

Снимка: Getty Images

Капитанът Джордън Хендерсън е наказан за натрупани картони, а Емре Джан и Жоел Матип са аут до края на сезона. С контузии са още Джо Гомес и Адам Лалана.

Въпросителните пред Гуардиола са далеч по-малко. Той ще може да разчита на всички свои играчи с изключение на трайно контузения Бенжамен Менди и Джон Стоунс, който е травма в аддукторите.

Другият мач тази вечер противопоставя "Рома" и "Барселона" на "Олимпико" в Рим. Срещата е от 21:45 ч., пряко по RING. Каталунците спечелиха първия мач с 4:1 и гледат спокойно към първия си полуфинал в Шампионската лига от 2015 г. насам.