на живо

"Манчестър Сити" спечели Купата на Лигата за трета поредна година

"Гражданите" победиха на финала "Астън Вила"

Отборът на "Манчестър Сити" спечели Купата на Лигата на Англия за трета поредна година. "Гражданите" победиха "Астън Вила" с 2:1 на финала на стадион "Уембли" в Лондон.

Серхио Агуеро откри резултата в 20-ата минута, а десет по-късно Родри удвои. Мбвана Самата намали в 41-вата, но бирмингамци, които търсеха първо отличие от 1996 година, не успяха да вкарат мача в продължения, въпреки че имаха шанс да изравнят две минути преди края, когато удариха греда.

Пеп Гуардиола спечели 21-и от общо 25 финала в кариерата си до момента. "Манчестър Сити" е вторият отбор след "Ливърпул", който вдига трофея в три последователни сезона. В периода 1980-1984 мърсисайдци стигат до отличието четири пъти поред. В първите три случая под ръководството на Боб Пейсли.

Снимка: Reuters

"Астън Вила" започна доста смело в атака и още във 2-ата минута Ел Гази засече на далечната греда центриране на Елмохамади, но ударът му с глава премина над вратата.

"Гражданите" отговориха с вдигане на темпото и натиск. В 19-ата минута Фил Фодън свали с глава едно 35-метрово подаване на Родри, а Серхио Агуеро засече топката за 1:0. Това бе десети гол за аржентинеца в шест мача като титуляр срещу "Астън Вила".

Снимка: Reuters

В 30-ата минута "небесносините" вече водеха с 2:0 благодарение на Родри, който се оказа непокрит и засече с глава центриране от корнер. В края на полувремето бирмингамци върнаха едно попадение чрез Самата.

През втората част "Сити" продължи да доминира в търсене на трети гол, който обаче така и не падна. В 88-ата минута "Астън Вила" пропусна отличен шанс за изравнителен гол, тъй като след избиването на вратаря топката срещна гредата.