на живо

"Манчестър Сити" взима 13-годишен вундеркинд за 200 хил. евро

"Гражданите" с опит да изпреварят големите си конкуренти

Отборът на "Манчестър Сити" е готов да плати рекордните 200 хил. евро за 13-годишния Финли Бърнс. "Гражданите" се опитват да изпреварят големите си конкуренти във Висшата лига, които вече проявяват сериозен интерес към таланта и затова са склонни да извадят и 290 хил. евро, но да си осигурят подписа на младия защитник.

Бърнс имаше възможност да напусне "Саутенд Юнайтед" още през лятото, след като попадна в селекцията до 16 години. Интерес към него веднаха проявиха "Ливърпул", "Челси" и "Арсенал".

Поставената му трансферна сума е рекордна за 13-годишен, а най-добрите клубове в Англия са готови да я платят, за да го привлекат в редиците си.

Бърнс и неговото семейство вече са получили множество примамливи оферти, но защитникът е останал впечатлен от "гражданите" и модерната им академия.

"Има 4-5 отбора от Премиър лийг по следите на Финли. В края на сезона той ще има на разположение 10 дни, за да прегледа всички опции за бъдещето си. Предпочитаме младите ни футболисти да стигнат до представителния тим, но фактът, че "Манчестър Сити" наблюдава изявите на децата от школата ни означава, че работим правилно". "Гражданите" могат да подпишат с всеки един, а това, че искат едно от нашите момчета е истински комплимент", каза директорът на академията на "Саутенд Юнайтед" Рики Дънкан.