на живо

"Манчестър Сити" за шести пореден път в групите на Шампионска лига (ВИДЕО)

"Гражданите" отново победиха "Стяуа", този път само с 1:0

"Манчестър Сити" отново победи "Стяуа", но този път с доста по-скромен резултат - 1:0. След аванс от 5:0 от Румъния, Хосеп Гуардиола направи промени в стартовия състав. Най-съществената обаче от чисто емоционален характер беше свързана с Джо Харт. Английският национал се появи под рамката вместо Уили Кабайеро, останал извън групата за двубоя. Всяко едно докосване на Харт беше посрещнато с бурни аплодисменти от феновете на "Сити". Явно замислил се над критиките на Гуардиола за играта с крака, Харт търсеше много по-точните подавания с крак.

През първото полувреме 29-годишният страж постигна 100% успеваемост в тази насока - 9 от 9. Същото направи и през второто полувреме. Това провокира песни на феновете, а след края на мача и реакция от Харт. Той целуна емблемата и вдигна високо своите ръце. Това беше мач номер 348 за Джо Харт, който защитава цветовете на "Сити" от 2006 г.

Въпросът е дали това беше последната му среща? Ако е така, то поне запази суха мрежа и излезе с капитанската лента.

Що се отнася до развитието на срещата, Фабиан Делф с глава отбеляза в 56-тата минута. Секунди по-рано Делф пропусна, останал очи в очи с вратаря на "Стяуа".

С успеха "Сити" ще играе за шеста поредна година в групите на Шампионската лига. За жребия, който може да гледате в пряко предаване от 19 ч. по bTV Action, Сити ще бъде във втора урна. "Стяуа" пък ще чака жребия за груповата фаза на Лига Европа.