на живо

Манчини: Пелегрини е късметлия

БГНЕС

Треньорът на Интер Роберто Манчини избра навечерието на осминафиналния реванш за Шампионската лига между Барселона и Манчестър Сити, за да изкоментира бившия си клуб и наследника си на треньорския пост там.

Манчини се изказа, че Мануел Пелегрини е късметлия по отношение на това, че е заварил един много стойностен състав, оставен му от италианеца.

Настоящият треньор на Интер добави, че с подобни футболисти Манчестър Сити може да печели всяка година титлата във Висшата лига. Макар и да взе два трофея миналия сезон, сега Мануел Пелегрини е под сериозен натиск, след като отборът му изостава сериозно от първия в класирането Челси и трябва да сътвори истински подвиг, за да не отпадне от Шампионската лига, след загубата 1-2 вкъщи в първия мач от Барселона.

"Според мен Ман Сити е най-добрият отбор във Висшата лига в момента и трябва да се бори за титлата до последния момент, защото в Англия всичко може да случи, даже в последната секунда от сезона" добави Роберто Манчини, който бе отстранен от Етихад Стейдиъм, след като загуби финала за Купата на ФА от Уигън през 2013г.