на живо

Манджуков пред bTV: БФС да се отнесе сериозно към темата ЦСКА (ВИДЕО)

Ивайло Манджуков призова "Левски" за съпричастност към проблемите на ЦСКА

bTV

Един от основните акционери в ЦСКА Ивайло Манджуков призова ръководството на "вечния враг" Левски да покаже повече съпричастност към проблемите на "армейците".

Бизнесменът не пропусна да се обърне към БФС с искане централата да се отнесе по-сериозно към клуба и да намери решение на проблемите му, както заяви, че държавните институции трябва да се намесят.

"От моя личен опит мога да кажа, че от БФС трябва по-сериозно да се отнесат към темата ЦСКА. Крайно време е това да се случи, няма юридически и правни пречки. ЦСКА не е само футболният клуб, ЦСКА е емблема утвърдила се във всички видове спортове. Апелирам и държавните институции да се намесят, тъй като е необходимо", заяви Манджуков

Той говори и за протеста на феновете на ЦСКА, който се проведе в неделя и стигна до сградата на парламента.

"Ако не беше (необходима намесата на държавата), нямаше хората да са на улиците. За мен проблемът е от компетентността на БФС. Надявам се този протест, който е мирен и интелигентен, да даде резултат. ЦСКА отново защитава името и авторитета си", каза още акционерът.

"Апелирам колегите от Левски също да бъдат съпричастни към нас. Не им прави чест с някои изявления по медиите. Не знам какъв Видовден ще дойде, ЦСКА е дал толкова гордост и радост с успехите си и не е хубаво по този начин да бъде нападан. Така се напада половин България. Нека бъдем солидарни и обединени, защото българският спорт има нужда от това."

Относно това дали е водил разговори с Васил Божков и за евентуалните варианти за спасение на "армейците" Манджуков заяви: "Питайте Божков, с мен никой не е преговарял. Какво ще стане, ако протестът не донесе резултат, трябва да попитате колегите от новото ръководство. Вече не съм оперативното ръководство”, коментира Манджуков.