на живо

Мане не поздрави Клоп след победата на "Олд Трафорд" (ВИДЕО)

Сенегалецът разгневи феновете на "Ливърпул"

Късно снощи "Ливърпул" победи "Манчестър Юнайтед" с 4:2 като гост и запази шансовете си за място в топ 4 на английската Висша лига. Реакцията на една от звездите на мърсисайдци - Садио Мане, обаче разгневи феновете. След края на срещата Мане, който влезе като резерва през втората част, отказа да поздрави мениджъра Юрген Клоп и го подмина сърдито.

Така Мане засили спекулациите, че бъдещето му е извън "Анфийлд". През настоящия сезон сенегалецът има само 9 гола във Висшата лига и е на път да запише най-слабата си кампания откакто пристигна в Англия през 2014 г. На Острова пишат и за конфликт между него и голмайстора на "Ливърпул" Мохамед Салах. Преди седмица двамата комбинираха за попадение във Висшата лига за първи път от юни 2020 г.

След дербито с "Юнайтед" Клоп подчерта, че няма проблем между него и Мане.

"Вчера, на последната ни тренировка преди мача, промених първоначалното си решение и оставих Мане на резервната скамейка за сметка на Диого (Жота). Момчетата са свикнали да обосновавам избора си, но този път просто нямах време. Това е.", коментира германският специалист.

Разбира се, никой не е очаквал нещо различно от Клоп. По-любопитен бе коментарът на легендата на "Манчестър Юнайтед" Рой Кийн за ситуацията.

"Играчът се държи непристойно, но има и тренд сред мениджърите - обикалят терена и поздравяват футболистите си. Когато аз играех, не исках мениджърът да ме поздравява. Ако сме спечелили титлата - може, но и това не ми допада. Виждаш, че играчът е недоволен, просто стой далеч от него.", заяви Кийн, който работи като анализатор в "Скай Спортс".

Запитан дали все пак не му се е искала прегръдка от Фърги (Сър Алекс Фъргюсън), Кийн отвърна: "Твърдо "не".