на живо

Манолев пред bTV: Юга ме е разбрал погрешно (ВИДЕО)

Капитанът на "Пирин" позира с фланелка "Не на расизма"

Манолев пред bTV: Юга ме е разбрал погрешно (ВИДЕО)

Станислав Манолев категорично отрече, че е визирал цвета на кожата на Амос Юга при скандала в снощния мач между ЦСКА и "Пирин" Благоевград. В интервю пред bTV капитанът на "орлетата" заяви, че е използвал обидна дума на английски, но тя не е на расистка основа.

"Това е на английски, в Лондон се използва по улиците, но не мога да го обясня пред камерата. Той ме е разбрал погрешно. Днес си писах с момчето, обясних му цялата ситуация. Поиска да му се извиня публично, но аз няма как да го направя, при условие, че не съм казал нищо такова. Не мога да си го позволя. Имам доста цветнокожи приятели, в момента даже си поддържам връзка с тях.", коментира Манолев, който позира с фланелка "Не на расизма".

Снимка: Lap.bg

Разправията снощи се разрази след червения картон на Манолев в края на първото полувреме. След двубоя Амос Юга се оплака, че капитанът на "Пирин" го е нарекъл "маймуна".

По случая тече разследване. Във вторник (24 август) Етичната комисия към БФС ще поиска изслушване на двамата играчи, както и на съдиите и делегата. Крайното решение за наличие на провинение и съответното наказание ще вземе Дисциплинарната комисия.