на живо

Марадона остава в болница заради проблеми с алкохола

Футболната легенда се чувства добре след операцията за премахване на хематом

Марадона остава в болница заради проблеми с алкохола

Световният шампион по футбол с Аржентина от 1986 г. и двукратен първенец на Италия с "Наполи" (1987 и 1990 г.) - Диего Марадона, остава под лекарско наблюдение. Това съобщи докторът, който следи състоянието му Леополдо Луке.

Преди дни аржентинецът претърпя операция за премахване на хематом в мозъка. След интервенцията, предприета дни след 60-годишния юбилей на Дон Диего, той се чувства добре. Само че в хода на лечението са се появили други проблеми.

Легендата на световния футбол се чувства объркан, за това трябва да премине през програма, която ще му помогне да се откаже от употребата на алкохол. 

Снимка: Reuters

"Познаваме добре Диего. След операцията той беше объркан. Заедно с лекарите в интензивното отделение предполагаме, че става дума за абстиненция. Сега ни предстои - на мен, както и на другите колеги, които имат отношение, да се справим с тази абстиненция. Надявам се това да се случи в следващите няколко дни. Говорихме с него, той е готов да се подложи на това. Вярваме, че има нужда", заяви Луке в изказване пред медиите. 

Марадона беше приет в клиника след като се почувства отпаднал. Хирургичната интервенция не е първа за него. В началото на 2019 г. той претърпя друга операция, извършена заради вътрешен кръвоизлив. 

Снимка: Reuters

Проблемите с алкохола и наркотиците преследват аржентинеца още от времето на активната му футболна кариера. През 2004 г. той имаше проблеми със сърцето и дишането заради злоупотребата с кокаин, а през 2007 г. се опита да се отърве от пристрастеността си към алкохола, посещавайки център за рехабилитация в Буенос Айрес.

Снимка: Reuters

По време на настоящото му лечение, десетки фенове на Марадона, който е обожаван в родината си, всеки ден посещават болницата. Пред нея те скандират и пеят, за да ободрят любимеца си. Някои от тях разпъват и транспаранти с лика на считания за един от най-великите футболисти в света.