на живо

Марадона в екстаз, отборът му е близо до промоция (ВИДЕО)

Аржентинският специалист отново усеща емоцията на играта

Кариерата на Диего Марадона като футболист бе забележителна, но не можем да кажем същото за треньорската. След неуспешните престои в местните "Мандиу" и "Расинг" през 1994-а и 1995-а година, Златното момче се върна в занаята, като бе последователно селекционер на аржентинския национален отбор, където на световното първенство през 2010 г. отпадна безславно на четвъртфиналите от Германия с 0:4, а след това се озова в Обединените арабски емирства.

Там първоначално ръководеше "Ал Уасл" през 2011 г., за да последва още един престой в страната, където е и настоящият му отбор "Ал Фуджайра".

Тимът се намира във втора дивизия и е един от най-силните клубове в този ешелон. Това се показа и при домакинската победа на състава срещу "Ал Итихад Калба" с 2:1, която доближи отбора до елита. 

Радостен от победата, Дон Диего публикува клипче, на което не скрива радостта си след важния успех. Той качи видеото със следния коментар:

"Днес усетих отново тази жажда за футбол. Изключително съм щастлив, но да не забравяме, че не е хубаво да се осляняш на стари лаври. Трябва да работим още по-усърдно."

Първите два клуба от втората лига на ОАЕ получават промоция, като към момента "Ал Фуджара", който е на 6 точки пред "Ал Итихад", заема втората позиция.

Остават едва 6 кръга до края на първенството, което означава, че едва 18 точки ще бъдат разпределени, докато не стане ясно кой тим ще се изкачи в елита.

Договорът на аржентинския специалист е до лятото, като е много вероятно Дон Диего да остане при добри резултати до края на кампанията.