на живо

Марек не успя да се противопостави на бронзовите медалисти

Дупничани с трета загуба в Шампионска лига

cev.lu

Волейболният отбор на Марек Юнион Ивкони (Дупница) загуби и третата си среща от турнира Шампионска лига. Българските представители не успяха да се противопоставят на бронзовия медалист от миналогодишното издание на турнира - Берлин Рисайклинг Волейс и не спечелиха и гейм при гостуването си в Германия. Срещата завърши при резултат 3:0 (25:18, 25:20, 25:17) за домакините.

Това е трета поредна загуба за дупничани, след като в миналите кръгове те записаха поражения от Белогодие (Белгород) и Аркас (Измир).

Снимка: cev.lu

Най-резултатен за Марек стана посрещачът Станислав Величков с 9 точки (1 блокада, 47% в атака, 17% перфектно и 33% позитивно посрещане). Ангел Велков добави 8 (62% в атака, 6% перфектно и 19% позитивно посрещане), а Георги Елчинов - 7 (1 блокада, 33% в атака).

За немския тим Пол Керъл заби 15 пункта (58% в атака).

Снимка: cev.lu

След тази среща Марек остава на последното място в група "А" на турнира без спечелена точка. Водач в четворката е Белогорие (Белгород) с 6 точки и среща по-малко.

Волейболистите на руския гранд отказаха да пътуват за гостуването си в Измир, Турция заради обтегнатите отношения между двете държави. Организаторите на турнира все още не са присъдили официална служебна загуба на гиганта Мусерски и компания.