на живо

Мъри Стоилов: Чакам нов договор. Не сме получавали премии цяла година (ВИДЕО)

Ще взема решение за бъдещето си след мачовете в Лига Европа, каза специалистът

bTV

Един от най-успешните ни футболни треньори - Станимир Стоилов, се прибра за кратко в България след предсрочното спечелване на четвъртата поредна титла на Казахстан с отбора на "Астана". Той сподели, че все още няма предложение за нов договор, като уточни, че взаимоотношенията му с ръководството на тима са добри.

"Тази титла не беше най-трудната. Първата беше най-трудна. Тогава отбора тепърва се изграждаше и изоставахме много с точките в първенството. След това ни вървеше по инерция", заяви Мъри при прибирането си в София.

Треньорът не знае дали ще продължи да ръководи тима и през следващия сезон. Той разкри, че футболистите и щаба не са получавали бонуси за представянето си цяла година. 

"Нямам предложение за договор. Ако получа ще го обсъдим. Специално между мен и ръководството няма проблеми. Имаме някои проблеми - футболистите не бяха получили премии, но те не го повдигаха като въпрос."

"В Европа "Астана" спечели доста пари -  40 милиона евро в последните години. Треньорският ни щаб се доказа освен като добър треньорски, но и като добри бизнесмени. Във всички клубове, в които сме работили, отборите са били на печалба. Така се развиваме по-лесно. Нямаме финансови проблеми, заплатите се изплащат навреме, но нямахме премии. Сега цял сезон не бяха платени премии на играчите. Това обаче не значи, че има криза", уточни специалистът.

"Агентите, с които работя, казват, че има доста предложения. Крайното решение ще взема след мачовете в Лига Европа тази година. Има оферти от всякакви държави, от България няма. Имам мотивация да продължа в "Астана", която е водена от клубните амбиции", допълни Стоилов.

Какво още каза Мъри за отношенията си с "Левски", нивото на българския футбол, националния отбор и представянето на "Лудогорец" в Лига Европа, вижте във видеото: