на живо

"Марибор" застава на пътя на "Лудогорец" към Лига Европа

"Розенборг" пък продължава напред към Шампионска лига

Reuters

"Марибор" ще бъде евентуалният съперник на "Лудогорец" в плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Това стана ясно, след като словенският тим загуби и втория си мач срещу "Розенборг" в третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Тегленият миналата седмица жребий определи българският шампион да се изправи срещу един от отпадналите тимове от най-силния европейски клубен турнир в последния кръг на пресявките за участие в груповата фаза на Лига Европа. 

В първия мач "Марибор" загуби с 1:3 у дома, а като гост резултатът беше същият. Точни за домакините от "Розенборг" бяха Александер Сьодерлунд и Андерс Конрадсен, който се разписа 2 пъти. Всъщност "виолетовите" откриха резултата чрез Руди Ванцаш, но след това допуснаха обрат.

За последно "Марибор" игра с български отбор в квалификациите за Лига Европа през сезон 2016/2017. Тогава словенците отстраниха "Левски" след 0:0 на "Людски врт" и 1:1 на стадион "Георги Аспарухов". 

До момента "Лудогорец" не се е изправял срещу словенски тим в европейските клубни турнири. 

За да си осигури обаче място в плейофите на Лига Европа, тимът от Разград не трябва да допуска изненада във втория мач от третия квалификационен кръг срещу уелския ТНС. В първата среща "орлите" победиха с 5:0.