на живо

"Марица" подписа с канадска националка

Шайна Джоусеф ще бъде втората чужденка в селекцията на Иван Петков

Диагоналът на канадския национален отбор Шайна Джоусеф подписа с "Марица" Пловдив и ще подсили състава на Иван Петков до края на този сезон. Така със сръбкинята Кристина Чешляр, чужденките в тима стават две.

Очаква се Джоусеф да се присъедини към отбора по време на лагера в Турция след Нова година и да дебютира с екипа на "жълто-сините" в контролите в Бурса. Официалния си дебют канадката трябва да направи на 11 януари, когато пловдивчанки посрещат сръбския "Визура" за мач от Шампионската лига.

Шайна е от столицата на Канада Отава и е на 22 години. Джоусеф бе топреализатор за канадките в мача им с България от световно Гран При 2016, загубен с 2:3 гейма. С преминаването си в "Марица", 183-сантиметровата състезателка постига мечтата си да стане професионална волейболистка, но продължава да преследва и другата си голяма мечта - да играе на олимпийски игри с отбора на Канада.

"Всеки ден, когато стъпвам на волейболния корт, целта ми е да стана по-добра като състезател. Опитвам се да науча колкото мога повече, за да бъда най-добрият спортист, който мога да бъда. Всичко останало ще си дойде на мястото", казва Шайна Джоусеф.