на живо

Мария Шарапова: Искаха да ме отстранят за 4 години (ВИДЕО)

"Всеки ден се събуждах с мисълта, че един ден ще се върна отново!", разкри бившата номер 1 в света

Getty Images

Бившата №1 в женския тенис Мария Шарапова се е разминала с наказание от 4 години. От Международната федерация по тенис са искали да наложат подобна мярка, заради употребата на забраненото вещество мелдоний.

Все пак Арбитражният съд в Лозана намали наказанието до 15 месеца, което означава, че рускинята ще може да се върне на корта през април 2017 г.

"Получих 24-месечна санкция, въпреки че от Международната федерация по тенис искаха и настояваха да бъда отстранена за 4 години. Смятам, че Арбитражният съд показа обективност. Можеше да се направи много, за да се предотврати този случай и това не се отнася само за мен", каза бившата номер 1.

Шарапова уточни, че не е спирала да тренира през всичкото това време, въпреки че заниманията й са имали съвършено различен характер.

"Разбира се, тренирах по съвсем друг начин - не се готвех за участия в турнири. Просто всеки ден се събуждах с мисълта, че един ден ще се върна отново. Занимавах се със себе си и се чувствах добре", заяви тенисистката.

"Въпреки че не играех, не съм си стояла вкъщи. Правех такива неща, за които преди не съм имала време. Не почувствах нито един ден като почивен, нямам търпение да се завърна на корта", сподели още рускинята.