на живо

Марин Оршулич пред bTV: ЦСКА на Стойчо Младенов не играе като "Барселона", но печели

Бившият играч на "червените" говори преди реванша с "Осиек"

Марин Оршулич пред bTV: ЦСКА на Стойчо Младенов не играе като "Барселона", но печели

Хърватският защитник Марин Оршулич, който игра за ЦСКА през сезон 2014/2015, даде интервю за bTV преди реванша между "армейците" и сънародниците му от "Осиек" в Лигата на конференциите (след 4:2 в София). 33-годишният бивш футболист и понастоящем асистент-мениджър в кипърския втородивизионен "Омония" Псевда се изказа ласкаво и за Стойчо Младенов, и за предшественика му Любослав Пенев, като изрази надежда, че един ден ще се развие като треньор и ще застане начело на ЦСКА.

"Стойчо Младенов не обича да рискува. Винаги играе, за да спечели. Той е един от най-добрите треньори, с които съм работил. Отборът на ЦСКА е винаги физически много добре организиран и подготвен. ЦСКА не играе като "Барселона", но в крайна сметка печели.", коментира Оршулич.

"Стилът на Любослав Пенев е максимално да използва всички футболисти на терена, включително вратаря и централните защитници. Той има друг поглед над играта. Един ден, когато стана треньор, бих искал да бъда нещо смесено между Младенов и Пенев."

"След тренировки със Стойчо Младенов винаги сядах и си пишех бележки - над какво сме работили и какво съм научил. Моментът, в който осъзнах, че ще бъда треньор един ден бе, когато бях футболист в ЦСКА."

"Когато Младенов и Пенев влязат в съблекалнята, веднага предават едно чувство за уважение. Те са две големи имена. Никога не съм чувал някой да каже нещо лошо за тях."

"Една от слабите черти на Любо Пенев е, че е директен. Това е и моя слаба черта. Пенев е директен с президента на ЦСКА, директен е и с феновете на отбора. Каквото мисли - това казва. Смятам, че това бе проблем за ЦСКА. Дали ще разговаря с президента на отбора или президента на държавата, Пенев говори по един и същи начин. Ако Любо бе малко по-спокоен, това определено би му помогнало. Каквото и да правим... не можем да променим Пенев."

"Може би единствената слаба черта на Стойчо е, че не говори английски. Той говори български и португалски. Смятам, че под ръководството на Стойчо Младенов бяхме много силни. Съставът ни бе 3 или 4 пъти по-малък от този на "Лудогорец". В началото на сезона бяхме на първо място в първенството, а заплатите ни бяха по 6-7 хил. евро. Ако ги сравним със заплати ни, тези на "Лудогорец" бяха по 20-30 хил. лв на месец. Всички знаете че фалирахме, а и какво още се случи през втората част на сезона. Атмосферата бе негативна, беше трудно да играем в този момент."

"Ако трябва да бъда честен с вас, бих искал да изпитам всички тези емоции с ЦСКА отново, дори и без да получа заплата. Никога няма да забравя спомените ми с ЦСКА."

"Силно се надявам да успея като треньор и да застана начело на ЦСКА. В началото съм на треньорската си кариера, но ще направя всичко възможно, за да стана качествен наставник, който да поеме ЦСКА. Не е лесно да си треньор на ЦСКА, защото трябва да осъзнаваш, че носиш голяма отговорност. По света има много добри треньори, но не всеки един от тях може да се справи с ЦСКА. Трябва да работиш заедно с 20 000 фенове, трябва да можеш да работиш под голям натиск, нямаш право на грешки. Винаги играеш за победа. Трябва да си готов, че при загуба има възможност да бъдеш уволнен. Психически трябва да си много силен."