на живо

Марио Гомес пропуска остатъка от Евро 2016

Проблеми в щаба на Германия

Getty Images/Guliver Photos

Нападателят на Германия Марио Гомес ще пропусне остатъка от европейското първенство по футбол, което се провежда във Франция.

Бундестимът се класира за полуфиналите на шампионата на Стария континент, побеждавайки драматично Италия, след изпълнение на дузпи.

Гомес се контузи срещу "скуадра адзура", а ядрено-магнитният резонанс е показал разкъсан мускул в задната част на бедрото. 

Проблемите за треньора Йоахим Льов не спират до тук. С контузии са капитанът на тима Бастиан Швайнщайгер, както и Сами Кедира. Тяхното състояние се следи постоянно, а медицинският щаб на Германия прави всичко по силите си да ги вдигне на крака за полуфинала в четвъртък.

Там Бундестимът ще се изправи срещу победителя от последния четвъртфинал, който противопоставя отборите на Франция и Исландия. 

Един от стълбовете в немската отбрана - Матс Хумелс със сигурност ще пропусне полуфиналите заради натрупване на картони.

"Изключително неприятно е да загубиш толкова важни играчи в такъв решаващ етап от турнира. Съжалявам много за Марио, който се представи много силно досега. Мислите ни са с него. Трябва да намерим решение. Разполагаме с много качествени играчи, в които имам пълно доверие. Ще бъдем готови за четвъртък", заяви селекционерът Йоахим Льов.