на живо

Марк Бартра - един истински фен на "Борусия" (СНИМКИ)

Футболистът се вълнува искрено от изявите на съотборниците си, докато се възстановява след взривовете

EPA

Наградата за Фен на месеца на "Борусия" Дортмунд спокойно може да отиде при Марк Бартра! Испанецът се възстановява от операция на ръката, след взривовете до автобуса на неговия тим и все още не може да играе за "жълто-черните", но това не му пречи да се вълнува искрено за изявите на съотборниците му.

Бартра сподели в социалните мрежи емоциите си докато гледаше как тимът му побеждава с 3:2 "Борусия" Мьонхенгладбах. Той беше облечен в тениска на тима и отбеляза по-важните събития в драматичната среща.

Първият гол в мача беше дело на завърналия се след дълго отсъствие от терена Марко Ройс. Съперниците на "жълто-черните" обаче успяха да върнат две попадения чрез Лард Щиндъл и автогол на Марсел Шмелцер.

Бартра отбеляза изравнителното попадение на Обамеянг в 59-та минута.

Трите точки за отбора на Бартра пък донесе Гарейро с попадение в 87-та минута.

Испанецът беше подложен на операция в ръката след като три взрива избухнаха до автобуса на "Борусия" Дортмунд на път за четвъртфиналната среща на тима с "Монако" от турнира Шампионска лига. Вчера (22 април) германската полиция обяви, че е задържала 28-годишен руснак като извършител. Една от версиите е, че той се е опитвал да срине акциите на тима и да направи бърза печалба.

Освен Бартра при инцидента леко пострада и един от полицаите, участващи в ескорта на автобуса.