на живо

"Марка": Когато Стоичков беше на крачка от "Атлетико" Мадрид

Испанското издание публикува любопитен ретро материал

Авторитетното испанско издание "Марка" публикува любопитен ретро материал, посветен на футболни легенди, които през годините са били близо до трансфер в "Атлетико" Мадрид, но такъв не се осъществява. Сред тези величия е и Христо Стоичков.

Камата бил на крачка от преминаване при "рохибланкос" през 1996 г., като тогава мадридчани използвали Любо Пенев за медиатор, въпреки че Ел Голеадор и "дюшекчиите" се разделят веднага след историческия "златен" дубъл под ръководството на Радомир Антич.

Именно покойният Антич държи да има Модерния ляв в състава си. По онова време всички знаят, че Стоичков не успява да обикне италианското Калчо и обмисля завръщане в Испания. Стига се до разговори с изпълнителния директор на "Атлетико" Мигел-Анхел Хил Марин. "Атлетико" предлага 500 милиона песети - малко над 3 млн. евро, "Барселона" обаче не приема офертата.

"Атлетико" умира за Стоичков" е едно от заглавията в местен спортен вестник.

"Марка" връща лентата назад и към други подобни истории - двата провала на "Атлетико" в опитите да привлече бразилския Роналдо още в младините му, когато е определян за "новия Пеле". Близо до "Висенте Калдерон" били още Юрген Клинсман, Ерик Кантона, Патрик Клуйверт, Никола Анелка и Самуел Ето'о.

Изданието посочва и, че "Атлетико" все пак е имал в редиците си имена като Футре, Кике, Аяла, Гарате и Пейро в миналото, както и Фернандо Торес, Диего Форлан и Серхио Агуеро в последните години.

Остава обаче въпросът дали "рохибланкос" - единствените с три финала в Шампионската лига, но без спечелен трофей, щяха да постигнат повече с легендите, останали близо, но и далеч от "Атлетико".

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: