на живо

Марко Ройс - един неочакванo голям фен на "Ливърпул"

Нападателят на "Борусия" отпразнува гол в типичния за атаката на мърсисайдци стил

Reuters

Марко Ройс отбеляза втори гол за "Дортмунд" във втори пореден мач в Бундеслигата, след като 259 дни бе извън терените поради контузия. С представянето си през последните седмици любимецът на "жълто-черните" фенове показа, че най-лошите дни са зад гърба му.

Въпреки че попадението на Ройс в понеделник срещу "Аугсбург" не бе достатъчно за трите точки в мача, то начинът, по който отпразнува гола, вече е хит сред феновете на "Ливърпул".

Снимка: Reuters

При изразяването на радостта си, 28-годишният Ройс демонстрира характерни за Роберто Фирмино и Филипе Коутиньо жестове. Германецът изпрати целувки към публиката, сред което направи и типичния за Фирмино удар "тип капоейра".

Бразилската деветка на "Ливърпул" отпразнува по същия начин гола си срещу "Порто" в първия мач от 1/8-финалите в Шампионска лига, както и попадението във вратата на "Уест Хем" миналата събота.

Снимка: Getty Images

Радостта на Ройс хвърли в екстаз привържениците на мърсисайдци, които започнаха да спекулират с преминаването му на "Анфийлд" през лятото.

Според някои запаляновци, така нападателят е искал да покаже на Юрген Клоп голямото си желание да играе заедно с Фирмино.

Други пък отбелязват, че Марко Ройс следи изкъсо изявите на Фирмино: