на живо

Марко Щрелер пред bTV: "Базел" е фаворит, загубата ще е болезнена (ВИДЕО)

Бившият футболист на швейцарците вярва в успеха срещу "Лудогорец"

Бившият футболист на "Базел" и настоящ посланик на клуба - Марко Щрелер, е убеден, че неговият тим е в ролята на фаворит в решителния мач срещу "Лудогорец" от групите на Шампионската лига.

Според него българският шампион играе много по-добре в сравнение с 2014 г., но футболистите на "орлите" ще са под голямо напрежение с оглед на ситуацията за продължаване в евротурнирите през пролетта.

"Когато си толкова близо до целта, както е "Лудогорец" в момента, съм сигурен, че и играчите на българския тим са под голямо напрежение. Ние може би имаме малко по-голям международен опит от нашия съперник, играли сме в повече такива ключове мачове. Признавам, че сега ролята на фаворит е за "Базел", но ние сме гледали внимателно домакинските мачове на "Лудогорец" срещу ПСЖ и "Арсенал". Аз лично бях впечатлен от показаното и знам, че сега "Базел" го чака един много, много тежък мач", каза Щрелер пред bTV.

"Ясно е, че една от целите пред нашия отбор е да продължи в Лига Европа. Ще бъде болезнено за нас, ако загубим, но няма да говоря за катастрофа. Ние виждаме, че нивото на "Лудогорец" в сравнение с преди 2 години е по-високо. Отзад една дисциплинирана защита с физически здрави играчи, а в атака - бразилска техника и импровизация".

"От друга страна "Базел" е с променен облик. Май само 2-3 играчи от преди 2 години са още в състава ни. Ние сме променени, а "Лудогорец" е по-зрял, има и повече натрупан опит и това работи в тяхна полза", продължи посланикът на швейцарския шампион.

"За отбори като "Базел" и Лудогорец" може би ще става по-трудно да играят в Шампионската лига за в бъдеще, ако се направят някои реформи там, които ще са в полза на големите отбори и държави. Но ние трябва да признаем, че един мач като "Арсенал" и ПСЖ ще се гледа от повече хора, отколкото "Лудогорец" - "Базел". Това са реалностите. Зрителският интерес решава много неща", допълни той.