на живо

Марков: Никога не е стоял въпрос за обединение. Избрал съм истинското ЦСКА

"Имахме среща с футболистите. Всичко е спокойно", заяви изпълнителният директор на "червените"

Lap.bg

Изпълнителният директор на футболния ЦСКА Пламен Марков заяви, че не предвижда обединение с новака в Първа лига със сходно име ЦСКА 1948. 

Подобна спекулация се появи в медиите след интервю на бившия футболист. Той обясни, че думите му са били извадени от контекста и вече е направил своя избор в кой от двата клуба да работи и да подкрепя.

Преди дни собствениците на по 40% от акциите - Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, заявиха, че спират дейността си в клуба и ще предоставят акциите си на желаещите да ги притежават безплатно.

"Явно, че мои думи от интервю са извадени от контекста. Медиите ми вменяват думи за някакво обединение между ЦСКА и ЦСКА 1948. Нищо подобно не съм мислил, нито съм си представял, че може да стане. Аз бях един от инициаторите за писмото от ветераните към Гриша Ганчев и Юлиан Инджов. Не е ставало въпрос за подобно нещо. Отдавна съм избрал ЦСКА. Истинското ЦСКА. Никога не е стоял въпрос за обединение", заяви Марков.

Снимка: Lap.bg

Той се появи на пресконференцията на треньора на тима Бруно Акрапович преди мача с "Черно море" утре (20 февруари).

"Имахме среща с футболистите. Обяснили сме им цялата ситуация с функционирането на футборния клуб. Всичко е спокойно. Надявам се господин Акрапович и щабът му да продължат по същия начин работата с отбора и да постигат успехи", заяви още Марков.

Снимка: Lap.bg

През лятото на 2016 г. след фалита на "ПФК ЦСКА" АД Гриша Ганчев създаде "ЦСКА-София" с участието на "Литекс" и "Чавдар" Етрополе. Клубът получи право да се състезава в новосформираната Първа лига, докато ЦСКА 1948 започна от най-ниските нива на родния футбол, преди да се изкачи във Втора лига.

Сред най-сериозните спорове между двата клуба бяха спечелването на привържениците, правото върху активите на "ПФК ЦСКА" и стадион "Българска армия". 

Снимка: Lap.bg

През 2017 година първодивизионният ЦСКА на Гриша Ганчев спечели търга за емблемата и останалите активи на фалиралия "ПФК ЦСКА" АД. Победител в процедурата, която се проведе в Кърджали, бе фирмата "Ред Енимълс" с представител Иван Велчев-Кюстендилеца. Компанията, приближена до самия клуб спечели с оферта на стойност около 8 млн. лв, която бе близо 5 пъти над първоначалната цена от около 1,6 млн. лв.

Впоследствие ФИФА обяви дружеството за спортен наследник на "ПФК ЦСКА".