на живо

Мароко продължава напред в Купата на Африка, Хакими герой

"Лъвовете от Атлас" елиминираха Малави след обрат

Мароко продължава напред в Купата на Африка, Хакими герой

Още един от фаворитите за триумф в Купата на африканските нации си осигури място в четвъртфиналите! Мароко продължава напред, след като победи Малави с 2:1 след обрат.

Аутсайдерът поведе в 7' със страхотно изпълнение от около 40 метра на Габадиньо Манго, за когото попадението e трето от началото на турнира.

Снимка: Reuters

Впоследствие мароканците поеха инициативата, но направиха пропуски чрез Имран Лоуза, Ашраф Хакими и Софиан Буфал. Юсуф Ен-Несири все пак успя да изравни малко преди почивката, оползотворявайки подаване на Селим Амала.

Селекцията на Вахид Халилходжич продължи да доминира и през втората част. "Лъвовете от Атлас" пречупиха съперника в 70', когато Хакими вкара красив гол от пряк свободен удар.

Снимка: Reuters

В четвъртфиналите на Мароко предстои мегасблъсък със Сенегал, който стигна до най-добрите осем след победа с 2:0 над Кабо Верде.

Осминафиналната фаза обаче все още не е свършила! Утре от 18:00 ч. пряко по RING можете да гледате битката между Кот д'Ивоар и Египет, а от 21:00 ч., също в ефира на спортния ни канал, Мали се изправя срещу приятната изненада Екваториална Гвинея.