на живо

Марселиньо - бразилецът в атаката на България (ВИДЕО)

Футболистът на Лудогорец все още учи химна

bTV

Марсело Насименто Да Коста или просто Марселиньо играе 5-ти сезон за проекта "Лудогорец". След 42 гола за шампионите от Разград, сега той ще трябва да бележи за България.

Бразилецът получи повиквателна от селекционера Ивайло Петев за предстоящите контроли на националния тим срещу Португалия и Македония.

"Ако мога да помогна, да класирам нещо... Аз искам, защото това е историята на България", заяви Марселиньо.

Той е 13-ият натурализиран чужденец в историята на националния отбор. Първият е германецът Фридрих Клюд през далечната 1924 година.

Марселиньо е четвъртия бразилец, който облича тази фланелка и ще защитава честта на България.

Полузащитникът на Пирин (Благоевград) Маркиньос също е изпитвал тръпката да играе за българския национален тим. Той обясни, че присъствието на чужденци в представителните отбори е световна тенденция. "Навсякъде почти има хора от други страни, които получават шанс за изява като национали".

Рекордьорът сред чужденците в националния ни отбор е Предраг Пажин. Той е изиграл 32 мача. С негово участие "лъвовете" се класираха на последния голям форум - Европейското първенство в Португалия през 2004 година.

"Малко трудно, малко специфично е за един чужденец да играе. Той е постоянно под някакво напрежение, че трябва да докаже, че залужава да играе за националния отбор. Трябва да е поне една класа над българските футболисти", сподели бившият играч на Левски.

И докато Пажин е научил българския химн за пет минути, Марселиньо все още го учи, а пред камерата на bTV се съгласи да изрецитира първите стихове.