на живо

Марселиньо: Заради хора като Дяков чужденците се чувстваме добре в "Лудогорец"

Полузащитникът също подкрепи капитана си

bTV

"Светослав Дяков е сред най-добрите футболисти, с които съм играл. Неслучайно е капитан на отбора. На терена винаги се раздава на 100 процента и гори в играта. Но не е расист", категоричен е съотборникът на Дяков Марселиньо.

На сайта на шесткратните шампиони на България роденият в Бразилия полузащитник направи изявление в подкрепа на съотборника си, който бе обвинен в расисъм от защитника на "Оборище" Панагюрище Ели Маркес.

"Никога не съм чувал да обижда някого на расова основа. Бях на мача с "Оборище". Имаше няколко ситуации, в които футболистите си размениха реплики. Но расистки обиди не е имало. В това съм убеден. В "Лудогорец" чужденците сме повече от българите. И всички се чувстваме много добре точно заради хора като Дяков", каза още халфът.

Обвиненията на Ели Маркес коментира и Жоао Пауло, който също игра срещу "Оборище". "Не знам защо Ели Маркес говори такива неща. Не съм усетил да има расистки обиди. Просто мачът беше напрегнат. Имаше обичайните спорове, но нищо повече", допълни Жоао Пауло.