на живо

Марсело Биелса в Лацио от понеделник

Пристига в Рим в събота, или неделя

Лацио намери своят нов треньор! След повече от месец спекулации и над 3 седмици тежки преговори, в Аржентина, представителите на "римските орли" са убедили Марсело Биелса да поеме кормилото на клуба. 

"Лудия", както е прякора на Биелса, е без отбор вече почти година, след като се раздели с Олимпик Марсилия още след първия кръг на сезон 2015/2016 във Франция. Причините за тогавашната раздяла бяха различията между вижданията на Биелса и ръководството на Олимпик за развитието на клуба.

Биелса се очаква на летище "Флуминико" в Рим в събота, или неделя, като в понеделник ще бъде представен пред медиите на официална пресконференция, като новият наставник на Лацио. 

До споразумението с Биелса се стигна, след като предишните двама кандидати за поста- Хорхе Сампаоли и Чезаре Прандели заявиха прекалено големи финансови претенции, с които президентът на "орлите" Клаудио Лотито не беше съгласен. 

Новият наставник вече е набелязал двама футболисти, които ще иска да бъдат привлечени до края на прозореца. Това са нападателя Фернадно Йоренте, който вече е работил под ръковдоството на Биелса в Атлетик Билбао и вратарят на Олимпик Марсилия Стийв Манданда. 

"Небесно-сините" имат сериозна нужда от централен нападател и Йоренте е смятан за правилния човек. Той вече има опит в Италия зад гърба си, след като се подвизаваше с екипа на Ювентус по терените на ботуша.