на живо

Марсело подарява златния си медал в Шампионската лига

Фенът, който трогне бразилеца с разказ за финала, ще получи и чифт бутонки

Четири дни след като Реал победи Атлетико с дузпи и спечели за 11-и път най-ценното отличие в европейския клубен футбол, емоциите около финала в Шампионската лига, не стихват.

Един от героите за Кралския клуб от събота в Милано – бразилецът Марсело, допълнително наля масло в огъня. Той организира емоционално състезание между свои фенове във Фейсбук. Този от тях, който успее да трогне най-силно левия защитник на Белия балет със свой разказ как е преживял случилото се на „Сан Сиро”, ще се сдобие със златния му медал и с бутонките, с които Марсело е участвал в последната битка за сезона в Шампионската лига.

„Няма нищо по-хубаво от това да се чувстваш победител. Именно това ме кара да споделя усещането си с вас”, написа Марсело в личния си профил в социалната мрежа. Той дава срок до 4-ти юни на почитателите си да споделят снимката му с отличието и с футболните обувки в ръка, към която да споделят най-вълнуващите си впечатления.

Марсело Виейра е на 28 години и играе в Реал от 2007 г., когато дебютира в първия отбор едва 19-годишен, под ръководството на италианския специалист Фабио Капело. Наскоро той удължи договора си с клуба от „Сантяго Бернабеу” до лятото на 2020 г. Любопитното е, че до 13-ата си годишнина в Бразилия, бъдещата звезда на най-скъпия футболен клуб в света (Реал Мадрид се оценява на почти 300 млрд. евро) тренира само футзал, откъдето е забелязан и поканен в школата на Флуминензе.