на живо

Маршавелов поведе в група Макси на писта

В Русе за първи път пуснаха отворен клас

Lap.bg

При изключително високи температури и с рекорд на трасето в Русе приключи третия кръг от републиканския автомобилен шампионат на затворен маршрут.

С максималния брой точки след категорични победи и в двата манша на група Макси си тръгна Константин Маршавелов. Пилотът на К2-рейсинг тим завъртя и НБО-ки както в квалификацията, така и в състезанието.

С новите 52 точки по сметката си пловдивчанинът излезе начело във временното класиране на групата. Втори остана Илия Царски, а на третото стъпало се качи дебютантът на писта Христо Манолов. След проблеми с колата Румен Дунев остана четвърти, а заради повреда в електрониката на своето Мицубиши Пламен Камбуров не успя да покрие квалификацията в събота и въобще не бе допуснат до участие в неделя.

В група Туринг едва навършилият 17 години Иван Влъчков дублира успеха за К2-рейсинг тим и с това осигури отборната им победа. В най-масовата група Спорт русенецът Михаил Симеонов отнесе най-голямата купа във витрината на Моторспорт Добрич.

Много емоции предизвика и провелата се за първи път Отворена серия. Въпреки катастрофата в събота, с възстановеното през нощта БМВ победата грабна Свилен Максимов.

Следващият старт от шампионата на затворен маршрут е на 17-18 септември в Стара Загора.