на живо

"Марсилия" с три точки срещу "Лион" след петгодишно чакане (ВИДЕО)

Димитри Пайе донесе победата пред над 67 000 на "Велoдром"

"Марсилия" победи "Лион" с 2:1 като домакин в очаквания с голям интерес последен двубой от 13-ия кръг на френската Лига 1. С трите точки тимът на Андре Вилаш-Боаш събра 22 и излезе на второ място в класирането, като изостава на цели 8 от лидера и действащ шампион на страната ПСЖ. "Хлапетата" пък са 16-ти с 16 точки.

Пред над 67 000 зрители на "Велодром" домакините поведоха в 18', когато Димитри Пайе реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Тиаго Мендес. Марсилци удвоиха в 39' с втория гол на Пайе в мача. Максим Лопес намери бившият играч на "Уест Хем" на границата на наказателното поле и той преодоля Антони Лопеш с прецизен удар.

В 59' обаче Муса Дембеле бе изпуснат от противниковата отбрана и намали изоставането на гостите с деветото си попадение от началото на кампанията.

За ОМ имаше напрегнати моменти до края, след като остана с човек по-малко в 64'. Тогава Алваро Гонсалес повали откъсващия се сам срещу вратаря Стийв Манданда Муса Дембеле и получи червен картон.

"Марсилия" все пак опази крехкия си аванс и записа първи успех срещу "Лион" в първенството от месец май 2014 г. Любопитното е, че тогава за последно футболист на ОМ отбеляза два гола във вратата на "хлапетата". Преди пет години героят бе кошмарът за родния ЦСКА Андре-Пиер Жиняк, а тази вечер - Димитри Пайе. С двете си попадения плеймейкърът помогна на своя тим да стане първият с 4000 гола във френския елит.

Тагове:

лига 1