на живо

Мартеничка за Гришо, но и втора загуба от Надал (ВИДЕО)

Българинът и Матадора изиграха демонстративен мач в САЩ

Instagram

Григор Димитров спази българската традиция и се закичи с мартеница. Тенисистът показа това в социалните мрежи. 

Традиционният български символ обаче не му помогна и той записа втора загуба от световния номер 2 Рафаел Надал само в рамките на 4 дни.

Снимка: Instagram

След като испанецът го отстрани от турнира в Акапулко, този път Надал излезе победител в демонстративен мач, игран в Атланта, САЩ. Наложи се организаторите да затворят покрива на "Енерджи Сентър" заради лошото време, но това не помрачи приятното настроение на корта. 

Димитров включи в мача дори зрител от трибуните, който размени няколко удара с Надал. Тази чест имаха и няколко от децата около корта. 

Всички събрани средства от мача ще отидат за благотворителната фондация на испанския тенисист.

След мача Надал не спести похвали към опонента си.

"Той е един от играчите, които искаш да наблюдаваш, заради стила и характера му. Освен това прекарваме време заедно в Майорка. Тренираме, качваме се на лодка, ловим риба. Мисля, че нашето приятелство преминава отвъд тениса и това е най-важното. Благодарим на всички за поканата – това е страхотно събитие и невероятна възможност. Това е първият път, в който съм в Атланта, и съм супер щастлив", каза Матадора.

Григор вече може да се съсредоточи върху подготовката си за следващия турнир - този в Индиън Уелс. Надпреварата започва на 9 март.