на живо

Мартин Камбуров се завръща в "Берое"

Той игра за ЦСКА 1948 в последната половин година

Lap.bg

Мартин Камбуров отново ще облече фланелката на футболния "Берое". Нападателят ще се завърне в Стара Загора само няколко месеца след като напусна тима и отиде в ЦСКА 1948. За това потвърдиха от вече бившия му клуб.

40-годишният Камбуров е в преследване на рекорда на Петър Жеков за най-много голове в елита на българския футбол. В момента той има на своята сметка 246 попадения, докато Жеков е с 253.

С екипа на ЦСКА 1948 нападателят отбеляза 9 попадения. През миналия сезон, като част от "Берое", той записа 18 гола и оглави класацията при голмайсторите. Той носеше и капитанската лента.

Снимка: Lap.bg

Преди да премине в новака в Първа лига, Камбуров игра 3 години за "Берое". Той е бил част още от "Ботев" и "Локомотив" Пловдив, "Свиленград", "Спартак" Плевен, ЦСКА и "Локомотив" София. В чужбина е играл за "Ал Ахли" в Обединените арабски емирства, "Астерас" Триполи от Гърция и китайския "Далиен".

От "Берое" се надяват да могат да картотекират футболиста за първия мач на тима от пролетния дял на шампионата. Старозагорци гостуват на "Ботев" Враца в събота (13 февруари).

Снимка: Lap.bg