на живо

Мартин Петров отново бележи за "Манчестър Сити" (ВИДЕО)

Българинът се разписа по време на бенефиса на Венсан Компани

Reuters

Мартин Петров с фланелката на "Манчестър Сити" напредва по лявото крило, влиза в наказателното поле на противниците и... отбелязва страхотен гол. Това не е репортаж от футболен мач преди десетилетие, а разказ за последния подвиг на бившия национал.

Въпреки че приключи с активната си кариера, Петров показа, че не е забравил как се бележат голове. Той отново облече фланелката на актуалния шампион на Англия. Причината бе бенефисът на дългогодишния капитан на "гражданите" Венсан Компани.

Снимка: Reuters

Българският полузащитник беше част от отбора на "Сити", който се изправи срещу легенди от други тимове във Висшата лига. Още във втората минута Петров откри резултата и попадна в прегръдките на съотборниците си в светло синьо. 

Срещата завърши 2:2. За "Сити" точен беше и Бенджани, а за другия тим голове вкараха Роби Кийн и Робин ван Перси. 

Звездната компания се забавляваше на терена за щастие на зрителите на стадион "Етихад".

Снимка: Reuters

Самият Компани не успя да се включи в мача, тъй като има контузия в бедрото. Синът му Франсоа обаче облече фланелката на "Сити". Освен с добре познатите звезди, той си партнира с футболисти от настоящия тим, сред които голмайсторът Серхио Агуеро и Давид Силва.

В звездния тим пък бяха легенди на футбола на Острова, сред които Пол Скоус, Гари Невил и Райън Гигс.

Снимка: Reuters

Мартин Петров, който игра за "Сити" в периода 2007-2010 г. беше наставляван от Хосеп Гуардиола, а мениджър за другия тим беше белгиецът Роберто Мартинес. 

Венсан Компани изигра 11 сезона с "гражданите", а в последните носеше капитанската лента. В момента той е играещ треньор на белгийския клуб, от който започна кариерата му - "Андерлехт".

Снимка: Reuters

Средствата, събрани от бенефисния мач, ще бъдат дарени на благотворителна организация, която се грижи за бездомните в Манчестър.