на живо

Матей Казийски и "Верона" надделяха в българското дерби (ВИДЕО)

За по-малко от час и половина тимът на Виктор Йосифов записа тежка загуба

legavolley.it

Само за час и 17 минути "Верона" победи "Монца" с 3:0 (25:20, 25:22, 25:14) в среща от 14-ия кръг на италианското волейболно първенство. Мачът бе излъчен пряко по RING. 

Дербито на кръга бе със солидно българско участие. За "Монца" игра най-добрият централен блокировач в италианското първенство - капитанът на българския национален отбор Виктор Йосифов. "Верона" пък разчиташе на Матей Казийски, който се завърна в първенството, след като отборът му в Полша фалира.

Тимът на Императора имаше пълно предимство на игрището и не остави шансове на своите опоненти. 

В първия гейм "Верона" дръпна в началото и така и не позволи на своите съперници да се доближат застрашително. След 25:20 домакините поведоха за щастие на близо 3 500 фена по трибуните. Втората част бе най-оспорвана и двата тима се движеха точка за точка до първото техническо прекъсване. След това "Верона" отново демонстрира надмощие и поведе с 2:0 гейма. Волейболистите на "Монца" загубиха мотивация в третия гейм, в който успяха да реализират само 14 точки.

Снимка: legavolley.it

Матей Казийски бе най-резултатен за победителите с 14 точки (2 аса). Виктор Йосифов пък отново бе най-добър блокировач за своя тим. В актива си той натрупа 6 точки, а ефективността му в атака бе 71%.

"Верона" се изкачва на 5-о място в класирането на първенството, докато "Монца" е на 7-а позиция.

В неделя (30 декември) пряко по RING ще бъде излъчен друг мач с българско участие. "Лубе Чивитанова" с Цветан Соколов в състава гостува на "Равена".