на живо

Матей Казийски: Може да се върна в националния

Звездата на Тренто сподели мнението си, че волейболът у нас умира малко по малко

Бившият волейболен национал Матей Казийски не отрече възможността да се завърне в представителния тим на България. Един от най-добрите играчи в света даде интервю за сайта worldofvolley.com, в което разкри, че е имал разговор с Пламен Константинов, в който е отхвърлил предложението на наставника да се присъедини отново към националния отбор, но е оставил вратата отворена за бъдещи преговори.

Припомняме, че Казийски отказа да продължи участието си в мачовете на българския тим, след като открито изрази несъгласието си с работата на президента на федерацията Данчо Лазаров и ръководството на управителния съвет.

"Имаше много слухове за завръщането ми през лятото. Единствено имах среща с новия старши треньор и му казах, че не съм готов да се върна, но може да обсъдим нещата отново в бъдеще, ако някои промени бъдат направени. Въпреки това, до момента нищо в българската федерация и в състоянието на волейбола у нас не се е променило и позицията ми остава същата.“


Казийски за пореден път сподели желанието си да види промени на високите постове в родната федерация. Според него най-големите проблеми на волейбола у нас са лошите условия за работа в детско-юношеските школи и липсата на големи инвеститори в клубовете. Посрещачът на Тренто не скри разочарованието си и от действията на държавата и липсата на ясен закон за спорта.

„Когато започнах с всичко това, исках големи промени във волейболната федерация. Защото мисля, че е време българският волейбол да започне да върви по различен път. В противен случай нашият волейбол ще продължи да умира малко по малко. Имаме много проблеми в детско-юношеския сектор, а тези проблеми се прехвърлят в мъжкия ни отбор и във волейбола като цяло. Освен това клубовете се борят да оцелеят. Всяка година те се сблъскват с опасността да изчезнат от волейбола. А някои от тези клубове съществуват от 50, 60, 70 години! Мисля, че това е заради цялата политика в България. Нямаме закон за спорта, който да определя собствеността и спонсорството на клубовете. Волейболът като цяло е в лоша ситуация в България“

В момента Матей Казийски продължава подготовката си за предстоящите мачове на Тренто от италианското първенство. Неговите изяви, както и най-интересните мачове от Серия А1, може да гледате всяка събота и неделя пряко в ефира на RING.BG.