на живо

Матей Казийски: Националният е зад гърба ми

"Не е реалистично да играя с ритъма на младите", заяви посрещачът

Звездата на световния волейбол Матей Казийски заяви, че няма вероятност да се върне в националния отбор на България и за него това е затворена страница.

Пред сайта Worldofvolley.com посрещачът коментира за пореден път бъдещето си, като в плановете му не фигурира да се завърне на игрището под ръководството на Силвано Пранди. Той разкри, че не се чувства достатъчно добре физически, за да играе.

"От 2012 година до сега всяко лято има малко слухове по въпроса дали селекционерът на отбора е успял да ме убеди да се върна обратно и тази година не се различава. В предишните години това беше въпрос на лично решение, но от тази година е и въпрос на физическо състояние. Остарявам като волейболист и не е реалистично да играя с ритъма на националния отбор. По тази причина за мен идеята за националния отбор е зад гърба и няма връщане назад", каза той.

Казийски не е обличал фланелката на националния отбор от 2012 г., когато заедно с тогавашния селекционер Радостин Стойчев заявиха, че не могат да постигнат разбирателство с ръководството на федерацията.

В последния сезон Матей Казийски игра първо за полския "Сточня" Шчечин, а след това за италианския "Верона", който завърши на 6-то място в редовния сезон.

"Сезонът в Италия беше добър за мен. Въпреки, че останах само 4-5 месеца, имах възможност да играя срещу всички отбори и съперници. Хубаво беше да преборя себе си в Италия, дори, ако резултатът на отбора ни да не беше най-добрия, който можехме да постигнем. Така, че като цяло престоят ми беше положителен, особено след ранния край в Полша", заяви Казийски.

"Верона" имаше добър отбор още преди да се присъединя към състава, но многото контузии предизвикаха проблеми попречиха да се представим добре през първата половина на сезона. След това, когато се присъединих, успяхме да стабилизираме играта си и да започнем да играем по-добре и по-добре. Бяхме малко по-назад в отборната работа от останалите тимове заради всички промени в състава. В плейофите играхме добре, но за съжаление се изправихме, както се оказа срещу бъдещите шампиони от "Лубе", и макар да се представихме добре загубихме с 0:2 и рано отпаднахме от финалите", добави той.