на живо

Матей Казийски - номер едно в Италия за февруари

Българинът ще получи приза си преди сблъсъка на "Верона" с "Вибо Валентия"

Силните изяви на Матей Казийски в италианския шампионат не остават незабелязани. Императора, както е наричан на Апенините, пристигна в "Калцедония Верона" през декември. Оттогава българският посрещач е лидер на тима. Не е изненада, че получи наградата за най-добър волейболист за февруари в Италия.

През въпросния месец Казийски изигра 3 срещи в Серия А1, в две от които беше избран за MVP. В двубоите тимът записа два успеха, единият от които беше по-емоционален за родния волейболист. Той порази бившите си работодатели от "Тренто" след петгеймов маратон, записвайки 24 точки.

През февруари Казийски се отчете с общо 47 точки за своя "Калцедония Верона", който се намира на шеста позиция в италианския елит, три кръга преди края на редовния сезон. Мястото на тима в плейофите е сигурно. Шансовете за качване по-нагоре в класирането обаче са минимални.

Призът на Императора ще бъде връчен минути преди началото на срещата от 24-ия кръг на шампионата с "Вибо Валентия", където играе и Тодор Скримов.

Българското дерби ще имате възможност да проследите в неделя от 19 ч. пряко на сайта btvnovinite.bg безплатно и без регистрация.