на живо

Матей Казийски остава в Япония и през следващия сезон

Българинът няма да играе за Купата на Емира заради некоректно отношение

bTV

Най-успешния български волейболист в последните години Матей Казийски ще продължи да играе в първенството на Япония. През следващия сезон той отново ще облича екипа на Джейтект - Стингс.

В първата си година в клуба Казийски успя да изведе своя тим до четвъртото място на първенството и до финал за Купата на "Черния орел", за която играят всички елитни отбори в страната.

По време на първия си сезон с тима, Казийски успя да спечели максимално уважение и признание за качествата си, както каза самият той преди bTV.

"Надявам се да съм показал професионализъм. Опитах се да предам каквото знам за волейбола от това, което съм научил в Тренто. Опитах се да променя част от тяхното виждане за волейбола, начина, по който нашият отбор играеше", разкри той.

Класирането в първенството на Япония обаче не удовлетворява българина.

"Четвъртото място не беше най-високото, в което се целихме. Ние се целихме във влизане в тройката. За много малко се разминахме, но въпреки това, виждате, че те очевидно са признали моя труд", заяви Казийски.

Оставайки в Япония, Матей Казийски отклони няколко доста примамливи предложения от европейски клубове.

Той имаше предложение да играе и за катарския Ал - Раян в турнира за Купата на Емира. Волейболистът дори бе дал съгласие за поредна година да облече фланелката на тима, но заради некоректното отношение от страна на клуба, отказа офертата и заведе италианската си приятелка на романтична разходка във Верона.