на живо

Мъжката ни щафета с девето място в Руполдинг

Поредно силно представяне за родния квартет в Световната купа

Мъжката щафета на България в състав Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев завърши на девето място в старта за Световната купа по биатлон в Руполдинг.

Родните представители записаха ново престижно класиране в щафетата на 4 по 7,5 км след осмото място преди няколко дни в Оберхоф.

Квартетът ни приключи надпреварата с общо 9 допълнителни патрона, без нито една наказателна обиколка и на 2:27.6 минути от победителя Норвегия.

Анев стартира изключително силно на първи пост, направи чиста стрелба на огневия рубеж и предаде на Синапов на седма позиция. Чепеларецът обаче изостана, като прати България на 15-о място.

Герджиков успя да навакса и изкачи тима ни до 10-а позиция. На последен пост най-бързият ни биатлонист - Владимир Илиев, изоставаше на пет секунди от чеха Ондржей Моравец след втората стрелба, но не успя да го изпревари по последната обиколка. Илиев също прибегна до допълнителни патрони и в крайна сметка финишира на 9-о място.

Отборът на Норвегия постигна втори успех за сезона и показа, че ще бъде сред фаворитите за олимпийската титла в Пьончан.

Ларс Хегле Биркеланд, Тарей Бьо, Емил Хегле Свендсен и Йоханес Тингес Бьо финишираха за 1:13.11.1 час, като използваха 7 допълнителни патрона. На втора позиция след тях се нареди тимът на Франция, следван от този на Русия. 

Това бе последна проверка за отборите в тази дисциплина преди зимните олимпийски игри в Пьончан, които започват на 9 февруари.