на живо

Мбапе е №1 във Франция за втора поредна година

Нападателят бе избран за най-добър в анкетата на "Франс Футбол"

Getty Images

Звездата на "Пари Сен Жермен" Килиан Мбапе беше избран за футболист №1 на Франция през 2019-та. 21-годишният нападател на шампионите оглави анкетата на авторитетния "Франс Футбол" за втора поредна година.

"Хората си мислят, че съм се променил, но това не е така. Както и преди, аз опитвам да давам максималното на моя отбор. Може би започнах да поемам по-голяма отговорност в играта - нещо, което не се осмелявах да правя, когато бях на 17-18 години, но тогава не се бях доказал. Сега мога да рискувам повече, защото вече имам сериозен опит зад гърба си", заяви Мбапе.

Снимка: Getty Images

Мбапе коментира и информациите за конфликт между него и друг ас на парижани - Неймар.

"Когато пристигнах в Париж, нямаше дебат по темата. Неймар е тук и той е голямата суперзвезда. Аз бях взет, за да помогна. Той се контузи през сезона, след което нямаше добро световно първенство, което аз спечелих. Оттам тръгнаха всички информации, че между нас има някаква вражда"

"Говореше се как искам да му взема мястото, а аз бях прекалено учуден на тези теми. Когато се завърнах в "Камп дьо Лож" през август 2018-а година, първото нещо, което направих е да видя Ней. Казах му: "Може би нямаше добро световно първенство, което е хубаво за Франция, но не се притеснявай. Не съм тук да взимам от името ти – напротив. Тук съм, за да съм най-добрият французин, защото ти не се състезаваш в тази класация, така че не искам да ти "влизам под кожата". Тук съм, за да ти помогна – винаги", коментира Мбапе.

Тагове:

лига 1