на живо

Мбапе: Не взимам решения за бъдещето след само един мач

Френската футболна звезда говори след като вкара 3 гола във вратата на "Барселона"

Reuters

Усладили ли са се трите гола във вратата на "Барселона" на звездата на "Пари Сен Жермен" Килиан Мбапе? Дали ще поиска нов хеттрик, но като част от едно от най-големите футболни дербита в Европа - Ел Класико?

Феновете на "Реал" се надяват на положителен отговор! Но играчът е категоричен - все още не е взел окончателно решение за бъдещето си!

Договорът на Мбапе с "Пари Сен Жермен" изтича през лятото на 2022 г. В последните години все по-усилено се говори, че той ще премине в "Реал" Мадрид и дори ще се превърне в най-скъпия футболист в света. В момента рекордът се държи от съотборника му Неймар, който пристигна в Париж от "Барселона" през 2018 г. за 222 млн. евро.

Снимка: Reuters

"ПСЖ е в сърцето ми. Но би било глупаво да взема решение за бъдещето ми след един мач. Щастлив съм в Париж, но не съм мислил в дългосрочна перспектива", коментира Мбапе след победата на своя тим с 4:1 на "Барса" в мач от осминафиналите на Шампионската лига. 

22-годишният французин е категоричен, че се чувства добре и при новия треньор Маурисио Почетино, който замени на поста в ПСЖ Томас Тухел в началото на годината.

"Важно е да продължим в същия дух. Нашият треньор Почетино свърши отлична работа. Той продължава делото на Тухел, който положи началото. Физически се подобряваме, но още не сме достигнали пика на формата си", категоричен е той.

Снимка: Reuters

Мбапе се присъедини към ПСЖ през 2017 г. от "Монако". От тогава той има 111 гола за парижани и се превърна в основна фигура в тима.

Реваншът между неговия тим и "Барселона" е на 10 март.