на живо

Мбапе продължи приказката на "Монако" в Шампионската лига (ВИДЕО)

Френският тим спечели с 3:2 гостуването си на "Борусия" Дортмунд

Reuters

"Монако" спечели с 3:2 гостуването си на "Борусия" Дортмунд в първия четвъртфинал в Шампионската лига. Срещата на "Сигнал Идуна Парк" трябваше да се играе вчера, но бе отложена, след като три взривни устройства избухнаха в близост до автобуса, превозващ "жълто-черните" на път за стадиона. При инцидента пострада защитникът Марк Бартра.

Отборът на "Монако" получи отличен шанс да поведе в резултата в 16-ата минута, след като Сократис фаулира в наказателното поле Мбапе. Съдията отсъди 11-метров наказателен удар, но изстрелът на Фабиньо бе изключително неточен. 

Снимка: Reuters

Три минути по-късно Мбапе от близко разстояние отбеляза за 1:0. Повторенията на ситуацията обаче показаха, че младият нападател е бил в положение на засада. 

В 34-ата минута "монегаските" нанесоха втори удар по амбициите на "Борусия", а точен за 2:0 бе Свен Бендер, който си отбеляза автогол в опит да изчисти центриране на Раджи. Защитникът на германците, претендираше, че Фалкао го е фаулирал, но повторенията не доказаха подобно нещо.

На почивката треньорът на "жълто-черните" Томас Тухел взе мерки и извърши 2 смени - вкара Нури Шахин и Кристиан Пулишич на местата на Шмелцер и Бендер. Това даде моментален резултат, като "Борусия" натисна здраво от началото на втората част.

Снимка: Reuters

В 57-ата минута Усман Дембеле върна надеждите на домакините с гол за 1:2. Пиер Емерик Обамеянг блесна с великолепен пас с пета при изработването на гола. В 79-ата минута обаче Мпабе отбеляза втория си гол в мача. Той се възползва от грешен пас на Лукаш Пишчек към Сократис Папастатополус. В 84-ата минута резервата Нури Шахин намери в наказателното поле Шинджи Кагауа, който се измъкна от двама защитници и вкара за 2:3. В самия край на срещата Обамеянг можеше да вкара и изравнителен гол, но от малко разстояние с глава прати топката над вратата.