на живо

Медиите в Испания: Гонят Валверде от "Барса" днес

От клуба отричат да се разделят с треньора си

Getty Images

"Барселона" ще остане без треньор още днес (28 май). Това твърди испанското издание RAC1. 

Според публикацията Ернесто Валверде ще бъде уволнен в близките часове. За смяна начело на тима се заговори още по-активно, след като "Барселона" загуби финала за Купата на краля срещу "Валенсия". 

Преди месец футболистите на Валверде мечтаеха за требъл - спечелване на титлата и Купата в Испания и на Шампионската лига. Само че Меси и компания не само загубиха мача си срещу "прилепите" и не успяха да триумфират за рекорден пети пореден път в турнира за Купата на краля, но и отпаднаха по драматичен начин на полуфинал в Шампионската лига. Каталунците победиха "Ливърпул" с 3:0 в първия мач, а в реванша загубиха с 0:4.

Според информациите Валверде, който е начело на тима от май 2017 г. насам, е имал среща с шефовете на клуба и е бил информиран, че няма да води "Барса" през новия сезон.

От клуба категорично отрекоха подобно нещо. 

Сред спряганите наследници на Валверде на треньорския пост е селекционерът на националния тим на Белгия - Роберто Мартинес. Под негово ръководство отборът се класира на трето място на последното световно първенство в Русия през 2018 г.

Други варианти са холандският селекционер Роналд Куман, Масимилиано Алегри, който напусна "Ювентус" след поредния шампионски сезон, и треньорът на "Аякс" Ерик тен Хак.